Aldri mer buffering

Vi er stolte av å lansere et oppgradert og ikke minst raskt trådløst internett om bord i flytogene.

Guttetur, shoppingtur, familietur, ferie eller jobbreise. Uansett hva du skal er det fint å kunne holde kontakt med omverden, om det er på Facebook eller via Outlook. 

Da Flytoget startet i 1998 hadde hvert togsett en telefonautomat. Slik kunne du være tilknyttet omverden mens du suste gjennom Norges lengste jernbanetunnel. Telefonautomatene er borte for lengst, og for seks år siden kom det trådløst internett på flytogene i stedet. Dessverre klarte vi aldri å begeistre like mye med det trådløse internettet om bord.

Etter sene netter, utallige tester og litt frustrasjon tror vi derimot at vi har funnet et system som fungerer - selv i full fart gjennom tunneler og rapsåkre. 

Nå er vi ferdig med å installere nytt utstyr i alle flytogene. Dermed ligger alt til rette for at du kan legge inn reiseregningene eller oppdatere «My story» med bare én harepus-video til i Snapchat underveis i 210km/t.

Derfor er det vanskeligere på tog enn fly

Teknisk sett er det en komplisert forklaring på hvorfor det ikke er like lett å få god WiFi på tog som i fly, men enkelt sagt er det to forskjellige teknologier. Når du er om bord i et fly, er det en retningsstyrt antenne som finner en satellitt og låser signalet hele turen. Når du sitter på et tog og kjører 210 km/t, vil mobilen hele tiden søke etter nærmeste og beste basestasjon og hoppe frem og tilbake. Nettet blir derfor mer ustabilt.

Det er dette som gjør landbasert og kontinuerlig datadekning i høy hastighet mye vanskeligere enn i fly og båt, hvor man har åpne landskap og satellitter. Du merker også dette hvis du prater i telefonen når du er i bilen og kjører inn i en tunnel. Da kan du oppleve dårlig forbindelse og linjen kan bli brutt. Det er akkurat samme problemstilling.