Nå kan du snart tæppe

Passasjer reiser billettløst med NFC
22 juni 2020
Helt siden 2003 har våre reisende kunnet swipe seg raskt og enkelt til Oslo lufthavn. Til høsten, nesten tjue år senere, er magnetstripen i ferd med å bli erstattet av kontaktløs betaling, eller tæpp, som mange kjenner det som. Litt enklere, enda raskere.

Lurer du på noe?

Kontakt Flytogets kundeservice på chat eller telefon.
Vi holder åpent mandag til fredag 08 - 18

Hva må du gjøre for å kunne tæppe

For fortsatt å få kvitteringen automatisk tilsendt ved hver reise, eller dersom du har krav på reduserte billettpriser, må du huske å oppdatere profilen din med korrekt informasjon.

Har du et betalingskort merket med BankAxept, må du legge inn kontonummer.

Dersom du benytter et betalingskort merket med BankAxept må du oppdatere profilen din på minside.flytoget.no innen august. Dersom du ikke gjør dette, vil du ikke motta kvitteringen automatisk hver gang du reiser. Har du krav på reduserte billettpriser som honnør eller student, må du også oppdatere profilen din.

Hvis du ikke oppdaterer profilen, men likevel skulle få behov for å få kvittering i etterkant, kan du etterregistrere kortet du tæppet med i profilen, eller registrere deg med profil hvis du ikke har det fra før.

Bruker du VISA eller Mastercard trenger du ikke å gjøre noe

Dersom du til nå har benyttet VISA eller Mastercard til å reise med oss trenger du ikke å oppdatere profilen din. Dette gjelder betalingskort som ikke er merket med BankAxept. Vi anbefaler deg likevel å holde profilen din oppdatert for å være sikker på at vi kan sende deg kvitteringen din hver gang du skal reise.

Amex er ikke tæppeklar for Flytoget

Amex er dessverre ikke klar for kontaktløse reiser enda. Dermed vil det ikke være mulig å reise «billettløst» med betalingskort fra American Express ved lansering til høsten. Amex vil fortsatt være gyldig i øvrige betalingskanaler.

Hvorfor ber vi om kontonummer?

Norske bankkort med VISA eller Mastercard krever at kontonummeret registreres for at vi skal kunne knytte billetten opp mot din profil. Kontonummeret er disse kortenes identifikator når du tæpper. Disse bankkortene gjenkjennes ved at de har en BankAxept-logo på kortet.