Flytoget tilbake til fremtiden

Illustrasjon av nytt Flytog
09 juni 2015
Åtte flunkende nye togsett. Nytt uttrykk og løsninger tilpasset fremtidens reisende. Om bare tre år er de her. Er du klar?

Pressekontakt

Ida Marie Fottland
Kommunikasjonssjef

Signed, sealed and soon delivered. Avtalen er i boks, kontrakten signert og sommerfuglene godt plantet i magen. Det er julaften og 17. mai på en og samme dag. Det høres kanskje voldsomt ut? For oss er det ikke det. Vi er jo togfolk.  

Makshastighet på 250 km/h

15. april 2015 signerte Flytoget avtale med det spanske togselskapet CAF om leveranse av åtte nye togsett. De nye togene har sitt utspring fra CAFs nye høyhastighetstog Oaris, men tilpasses spesielt for Flytoget og våre reisende. De vil med andre ord være godt rustet både for kalde vintre og varme sommerdager. De nye togene blir også det første i Norge med en makshastighet på 250 km/h. Da går det fort! 

Hvorfor skal vi ha nye tog?

Vi reiser mer. Både med jobben og på fritiden. Når terminal 2 står ferdig på Oslo Lufthavn i 2017, vil Avinor øke kapasiteten fra 23 til 28 millioner passasjerer i året. For å sørge for at de reisende fortsatt velger å reise kollektivt til og fra Oslo Lufthavn i tiden fremover, kreves tilsvarende økning av togkapasiteten. Vi beholder med andre ord de seksten eksisterende togsettene våre. I tillegg får vi åtte nye. På denne måten sikrer vi at vi opprettholder kjernen i driften vår - punktlighet, regularitet, enkelhet og service på kundens premisser. Dette blir så bra!

Snart på skinner

Går alt etter planen er togene klare til å frakte deg til og fra OSL allerede i 2018. Før den tid skal vi jobbe med å utvikle løsninger som sikrer de aller beste kundeopplevelsene. Og vi lover å holde deg orientert gjennom hele prosessen - vi er nemlig ikke så gode til å holde på hemmeligheter.

Stay tuned.


Hilsen oss i Flytoget

Illustrasjon av nytt Flytog

Fotograf: CAF