Gå til hovedinnholdet

Informasjonskapsler på Flytogets nettside

Lurer du på noe?

Kontakt Flytogets kundeservice på chat eller telefon.
Vi holder åpent mandag til fredag 08 - 18

1. Hva er en informasjonskapsel (cookie)?

Informasjonskapsler benyttes på de fleste nettsteder og er små tekstfiler som lagres av nettleseren på din datamaskin eller mobile enhet. Dette innebærer at nettstedet kan huske dine handlinger og preferanser over tid, og gjør interaksjonen mellom deg og nettstedet raskere, enklere og bidrar til en bedre brukeropplevelse.

Informasjonskapsler er enten sesjonsavhengige eller permanente. En sesjonsavhengig informasjonskapsel slettes etter endt sesjon, det vil si når du lukker din nettleser. De  permanente informasjonskapslene oppbevares på din maskin eller mobile enhet og er aktive til en angitt utløpsdato. Permanente informasjonskapsler benyttes gjerne i forbindelse med personalisering av nettsteder, f.eks. menyvalg, språkpreferanser og autentisering.

Informasjonskapsler kan være satt av Flytoget selv («første informasjonskapsler») eller en samarbeidspartner («tredjeparts informasjonskapsler»). Tredjeparts informasjonskapsler benyttes blant annet for å identifisere brukere på Flytoget.no og benytte informasjon om deres bruk av nettstedet. Slike informasjonskapsler reguleres av den respektive tredjeparts vilkår og vi anbefaler deg å lese disse vilkår for å forstå hvilke øvrige formål som opplysninger innsamlet gjennom disse informasjonskapslene kan benyttes til.

 

2. Hvordan bruker Flytoget informasjonskapsler?

Flytoget benytter både egne og tredjeparts informasjonskapsler for administrering og vedlikehold av nettstedet, innsamling av statistikk, evaluering, tilpasset markedsføring og optimalisering av innholdet på Flytoget.no slik at du som bruker kan få forenklet din navigasjon på nettstedet og en mer personlig og forbedret brukeropplevelse. Et eksempel på dette er at du etter innlogging kan bevege deg mellom forskjellige deler av nettstedet uten å måtte logge inn på nytt for hver side. Informasjonen vi samler inn er anonymisert og ikke koblet til deg som person. Vi lagrer ingen personlig, identifiserbar informasjon om deg via informasjonskapsler, og informasjon om deg kan heller ikke spores via informasjonskapsler.

I vår Oversikt over informasjonskapsler kan du finne mer informasjon om hvilke informasjonskapsler vi benytter oss av og deres formål og lagringstid etc.

 

3. Hvilken informasjon samler Flytoget inn?

Flytoget samler ikke inn personopplysninger som er lagret på din maskin eller mobile enhet. Opplysninger som samles inn fra brukere på Flytoget.no er:

  • Antall besøk
  • Besøkte sider og tidspunkt for besøk
  • Den henvisende og utgående URL
  • Geografisk IP-adresse
  • Operativsystem
  • Skjermoppløsning
  • Type nettleser
  • Type netteknologi (ADSL, kabel, fiber e.l.)

 

4. Samtykke til bruk av informasjonskapsler

De mest brukte nettleserne (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, etc.) er konfigurert til å akseptere informasjonskapsler automatisk, men du kan selv velge å endre innstillingene slik at informasjonskapsler ikke blir akseptert, se punkt 5.

Når du som bruker av nettstedet Flytoget.no gis informasjon om hvilke opplysninger som behandles, formålet med behandlingen og hvem som behandler opplysningene er innstillingene i din nettleser å anse som en aksept av vår bruk av informasjonskapsler, og slik aksept er da å anse som et samtykke. Dette innebærer at du som bruker samtykker til at det kan settes informasjonskapsler i din nettleser ved at du går inn og henter informasjon og/eller benytter tjenester på Flytoget.no og tilhørende sider.

Dersom du ikke vil akseptere bruk av informasjonskapsler, kan du trekke tilbake samtykket ved å slette eksisterende informasjonskapsler, blokkere fremtidige informasjonskapsler eller gi tillatelse til å lagre nye informasjonskapsler.

 

5. Innstillinger og lagring av informasjonskapsler

Du kan når som helst slette og blokkere informasjonskapsler ved å endre innstillingene i din nettleser eller mobile enhet. Alle de store nettleserne tilbyr veiledning om hvordan du endrer slike innstillinger:

Google Chrome

Internet Explorer

Safari for iOS

Firefox

Safari for Mountain Lion


Din mobile enhets operativsystem kan gi deg mulighet til å blokkere innsamling av informasjonskapsler eller bruk av informasjonskapsler i interessebasert annonsering. Det henvises til instruksjonsmanualer fra produsenten av din mobile enhet. Disse innstillingene er vanligvis tilgjengelige under «innstillinger»-funksjonen i din mobile enhet.

For å vite mer om informasjonskapsler, inkludert hvordan du finner hvilke informasjonskapsler som er installert og hvordan man blokkerer og sletter disse, klikk her.

Dersom du velger å blokkere informasjonskapsler fra Flytogets nettsted, vil du kunne se innholdet, men besøket vil kunne oppfattes som mindre personlig og med begrenset tilgang til våre tjenestetilbud.

 

6. Hvordan kontakte oss?

Flytogets kundesenter kan kontaktes pr. e-post flytoget@flytoget.no eller telefon 23 15 90 00.