Gå til hovedinnholdet

Vy og Flytoget slås sammen - Flytoget blir et datterselskap av Vy

Airport Express train type 78 man platform
Flytoget ble i dag gjort kjent med regjeringens beslutning om å slå sammen Flytoget og Vy. Samferdselsminister Nygård redegjorde for beslutningen i et møte med representanter fra Flytoget i dag morges, og orienterte om at selskapet vil bli et datterselskap i Vy-konsernet, trolig fra 1.januar 2025. Flytogets avganger går som normalt, i tråd med trafikkavtalen som varer til 2028.

Kontakt

Ida Marie Fottland
direktør kommunikasjon og samfunnskontakt

«Det er godt kjent at ansatte, fagforeningene og Flytoget som selskap, har ønsket å bestå som et eget selskap. Dette har vi ikke fått gjennomslag for. Vi tar beslutningen til etterretning, og vil følge opp statsrådens tydelige mål om å videreføre og styrke Flytogets kultur, innovasjonskraft og kundefokus, i den nye organiseringen» sier Ståle Nistov, administrerende direktør i Flytoget.

 

Et bilde av administrerende direktør Ståle Nistov

Fotograf: Bjørn Wad

Samferdselsministeren understreket i dagens møte at Vy og Flytoget skal være likestilte partnere i sammenslåingsprosessen.

«Dette vil være avgjørende for å lykkes med ambisjonen om å få et bedre togtilbud til alle reisende. Selv om organiseringen nå blir annerledes, vil Flytoget fortsette å utfordre og være kompromissløse på vegne av kunden. Det fortjener de reisende. Og det fortjener norsk jernbane» slår Nistov fast.

«Jeg vil rette en stor takk til våre ansatte, for pågangsmotet og tålmodigheten de har vist mens diskusjonene om selskapets fremtid har pågått. Jeg vet at dette har vært enormt utfordrende, og jeg er veldig stolt av måten folka våre har håndtert det på» avslutter Nistov.