Gå til hovedinnholdet

De nye Flytogene er tatt ut av trafikk for utbedring av en teknisk feil

Airport Express train type 78 man platform
24 juni 2021
Flytoget har nylig satt de nye Flytogene (type 78) i drift. Vi har gledet oss enormt til å ønske passasjerene velkommen om bord. Dessverre vil det ta lengre tid enn planlagt. Sikkerhet er vår viktigste prioritet, og ved første ordinære vedlikeholdskontroll ble det oppdaget en feil som nå utbedres. Dette får ingen praktiske konsekvenser for de reisende. Vi tilbyr som alltid den høye Flytogstandarden på alle våre avganger, men med de opprinnelige Flytogene.

Sikkerhet har høyeste prioritet 

Per nå er det ingenting som tyder på at dette kunne vært alvorlig for de reisende eller for våre ansatte. Det er oppdaget en sprekk i understellet på togsettet. Dette ble oppdaget under planlagt vedlikehold. For å være på den sikre siden har vi derfor valgt ta alle de åtte type 78 togsettene ut av drift, inntil vi vet mer. Feilen er ikke observert tidligere.  
 

Feilen utbedres nå av leverandøren CAF 

Togsettene er produsert og levert av selskapet CAF. CAFs ingeniører jobber nå med å utbedre feilen. Det er for tidlig å si noe om hvor omfattende feilen er. Vi er i tett dialog med CAF om å løse problemene så raskt som mulig. På nåværende tidspunkt er det dessverre ikke mulig å si når togsettene settes i trafikk igjen.   

 

Ingen konsekvenser for kundene 

At de nye Flytogene er tatt ut av trafikk får ingen praktiske konsekvenser for kundene, utover at de reisende må smøre seg med litt mer tålmodighet før de kan reise med de nye togene.  

 

Så snart vi vet mer vil vi oppdatere denne artikkelen med mer informasjon. 

 

For spørsmål kontakt:  

Ida Marie Fottland  
Kommunikasjonsdirektør  
Tel: 922 36 171 
E-post: imf@flytoget.no