Dette gjør Flytoget i forbindelse med koronaviruset

Coronavirus

Fotograf: CDC

12 mars 2020
Koronaviruset og frykt for smitte setter sitt preg på hverdagen. Det er færre som reiser, men noen har fremdeles behov for å komme seg til og fra flyplassen. Vi i Flytoget er opptatt av at alle som reiser med oss, skal være så trygge som mulig på reisen.

Lurer du på noe?

Kontakt Flytogets kundeservice på chat eller telefon.
Vi holder åpent mandag til fredag 08 - 18

Vi i Flytoget følger situasjonen tett, og forholder oss hele tiden til råd og retningslinjer fra helsemyndighetene, noe vi også oppfordrer våre reisende til å gjøre.

Vi ber deg om å ta hensyn til medpassasjerene dine, bli hjemme dersom du føler deg syk, og å være påpasselig med håndhygienen. I henhold til råd fra Folkehelseinstituttet anbefaler vi å vurdere om det er nødvendig å reise.

Vi henviser også til Avinors informasjon til reisende. 

 

Hva gjør jeg hvis jeg har kjøpt en billett jeg ikke får brukt?

Billetter til Flytoget kjøpt i app, på web og i billettmaskin er gyldige i 90 dager. Hvis du likevel ikke får brukt billetten din, ta kontakt med kundeservice på tlf. 23 15 90 00 så skal vi hjelpe deg med det.

 

Går togene fremdeles?

Ja, togene går fremdeles, men kun tre ganger i timen. Reiseplanleggeren vår er oppdatert til enhver tid, der ser du hvilke avganger som går.

 

Har dere ekstra renhold på toget nå?

Ja, det har vi. Våre flytogverter vasker felles berøringspunkter på togene gjennom dagen, og vi har et ekstra fokus på kritiske områder i det ordinære renholdet som gjennomføres hver natt.

I tillegg desinfiseres togene en gang i uken. Dette er en totrinnsoperasjon. Først med et middel som dreper alt som er på flatene fra før, deretter med et middel som beskytter flatene slik at virus ikke kan leve der. Med en slik desinfisering er toget sikret i en uke, selv om det vaskes over med kluter på de samme områdene.

Dørene  skal åpnes automatisk ved hver stasjon slik at de reisende slipper å trykke på knappen for å åpne døren.

Våre billettautomater blir rengjort ofte, men for å begrense antall berøringspunkter på reisen, anbefaler vi deg å kjøpe billett på app eller her på flytoget.no

 

Kan jeg reise med Flytoget hvis jeg kommer hjem fra reise?

Reisende, også dem fra land utenfor Norden, som ikke har symptomer på koronasmitte, kan reise med Flytoget. Vi ber deg unngå nærkontakt med andre til du er fremme, og følge myndighetenes råd om hjemreise.