Gå til hovedinnholdet

Flytogets administrerende direktør slutter

Philipp Engedal, adm.dir. i Flytoget

Fotograf: Paul Smith

Philipp Engedal har sagt opp sin stilling som sjef for Flytoget for å ta over som toppsjef for Coop Norge.

- Philipp Engedal har gjort en svært god jobb og har evnet både å tilpasse selskapet til endrede forutsetninger for jernbanesektoren, samt ledet Flytoget stødig igjennom en krevende periode de siste to årene. Flytoget har under Philipp sin ledelse kommet seg helskinnet igjennom pandemien og er samtidig godt rustet for fremtiden, sier styreleder Ingvald Løyning.

 

Styret vil nå starte prosessen med å finne hans etterfølger. Engedal ser tilbake på fem morsomme, tidvis utfordrende og ikke minst ekstremt lærerike år i selskapet.

- Flytoget er et fantastisk selskap som med full overbevisning kan si at kunden står i sentrum. En unik servicekultur er bygget over lang tid og Flytoget har bevist at det er mulig å drive kommersiell togdrift i Norge og samtidig være et av Norges best likte selskaper – dette er en bragd det står stor respekt av. Det har vært en glede å lede selskapet fra 2017 frem til i dag, og selv om det har vært krevende under den siste tiden med pandemi, er jeg overbevist om at fremtiden ser lys ut for Flytoget. Flytoget har kompetente og engasjerte medarbeidere på alle nivåer som jobber godt sammen og løser de oppgaver som Flytoget selv kan påvirke på en utmerket måte. Når alt så å si går på skinner, føles det både godt og riktig for min del å gå løs på nye utfordringer. Muligheten til å ta over som sjef for Coop Norge, og vende tilbake til dagligvarebransjen ble derfor noe jeg ikke kunne takke nei til. Jeg vil ta med meg mange gode minner, bekjentskaper og lærdommer fra tiden i Flytoget og vil nok til tider savne å være en del denne flotte Flytoggjengen, sier Philipp Engedal.