Gå til hovedinnholdet

Ny administrerende direktør i Flytoget

05 januar 2017
Styret i Flytoget har ansatt Philipp Engedal som ny administrerende direktør i selskapet. Engedal tiltrådte stillingen 1. januar 2017.
Administrerende direktør Philipp Engedal

Philipp Engedal - administrerende direktør

Philipp Engedal ble i juni 2016 ansatt som ny administrerende direktør i Flytoget AS. Engedal er utdannet siviløkonom fra Universität Mannheim og har lang erfaring som toppleder innenfor ulike sektorer, herunder dagligvare, logistikk, godstransport, byggevareindustri og samferdsel. Engedal kommer fra stillingen som administrerende direktør i Nobina Norge.

-  Vi er veldig fornøyd med ansettelsen av Philipp Engedal som ny administrerende direktør i Flytoget. Engedal har solid og bred erfaring fra både logistikk og samferdsel, dette kombinert med hans gode forretningsforståelse og sterke analytiske evner gjør at han vil representere den dynamikk og innovasjon som vi ønsker i Flytoget.  Vi ser frem til å få Philipp med på laget og gleder oss til å følge ham tett i videreutviklingen av Flytoget, sier Wenche Kjølås, styreleder i Flytoget.

Tidligere administrerende direktør, Linda Bernander Silseth, sa opp sin stilling i begynnelsen av mars 2016. Styret startet i april en omfattende rekrutteringsprosess og ikke overraskende var det mange som viste interesse for stillingen. Over hundre potensielle kandidater har vært involvert i prosessen og av finalekandidatene var det to kvinner og tre menn.

Philipp Engedal tiltrådte stillingen som administrerende direktør i Flytoget 1. januar 2017 og ser frem til en ny arbeidshverdag.

- Jeg er veldig glad for at jeg har fått denne muligheten, og gleder meg enormt til å starte på nye arbeidsoppgaver i et av Norges mest spennende selskaper. Norsk jernbanesektor står i tiden fremover overfor store endringer og vi går inn i en ny og spennende fase for Flytoget. Fremtidig mål og retning for selskapet må vurderes i lys av realiseringen av jernbanereformen og de muligheter som åpner seg opp for en togoperatør med høy kundetilfredshet og en sterk merkevare. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med selskapet fra innsiden og til å møte menneskene som har bidratt til at Flytoget har blitt en så stor suksess, sier Philipp Engedal.

Fra 1. august 2016 til 31. desember 2016 har Hans Kristensen vært fungerende administrerende direktør i selskapet. Kristensen har vært i Flytoget siden 2000 og har innehatt stillinger som organisasjonsdirektør, driftsdirektør, sikkerhetsdirektør og teknisk direktør. Hans Kristensen fungerte også i overgangsperioden ved forrige skifte av administrerende direktør.