Gå til hovedinnholdet

Reise med barn

Når man skal reise med små barn er det mye å tenke på, og mye som må forberedes. For å gjøre det litt enklere har vi på denne siden samlet en del informasjon som kan komme til nytte på turen.
Glade barn venter på å gå ombord i Flytoget

Lurer du på noe?

Kontakt Flytogets kundeservice på chat eller telefon.
Vi holder åpent mandag til fredag 08 - 18

Alle barn reiser gratis

Alle barn under 16 år reiser gratis med Flytoget, så fremt de reiser sammen med en person over 16 år (uansett billettype). Barna trenger ikke egen billett, og slippes gjennom sperringene på Oslo lufthavn av våre vektere.

 

Barnevogn

Hvert togsett på Flytoget har egne plasser til å feste barnevogner. Denne vognen finner du bakerst når du reiser til flyplassen, og foran når du reiser fra flyplassen. Har du vogn som kan klappes sammen og får plass i en bagasjehylle, kan du sitte hvor som helst i toget. Verten hjelper deg dersom du har spørsmål eller trenger assistanse.

 

Barn som reiser alene

Reise alene, ut på eventyr! En spennende opplevelse for en ung globetrotter. Samtidig skal du som forelder være trygg. Barneombudet anbefaler en aldersgrense på 10 år for barn som reiser alene. Flytoget støtter denne anbefalingen, og presiserer samtidig at foreldrene selv må vurdere sitt barns modenhet. Det er lurt at en voksen reiser med barnet de første gangene, slik at barnet blir vant til hele reisen. Slik kan også foreldrene få inntrykk av om barnet opplever trygghet og greier seg selv.

Vil du vite mer om hvordan reisen kan bli enklere for både store og små anbefaler vi denne informasjonen på nettsidene til Oslo lufthavn.

 

Underholdning om bord på Flytoget

Alle våre tog har lynraskt trådløst nett, sånn at du kan laste ned underholdning til iPaden før en lang flytur. Spør gjerne en av de ansatte om bord hvis dere trenger hjelp til å koble dere til.

Vi har også egne aktivitetshefter som vi deler ut til de mineste barna. Her kan dere finne litt å lese på, og noen morsomme leker dere kan kose dere med – enten på Flytoget, på flyplassen, eller kanskje på flyet videre.