Flytoget – Den raskeste veien fra Gardermoen til Oslo

Flytoget på vei inn til Oslo Lufthavn
Flytoget er den enkleste og raskeste måten å reise til og fra Gardermoen. Vi tar deg til og fra flere stasjoner sentralt i Oslo.

I Oslo er det enkelt å komme seg fra flyplassen til sentrum – og det finnes mange muligheter: det går flybusser, du kan ta taxi og lokal- eller ekspresstog. Flytoget har avganger hvert 10. minutt det meste av døgnet, og direktetogene bruker bra 19 minutter til Oslo sentralstasjon.

Selv om det er en kort tur, kan du nyte godt av en komfortabel reise: Du får sitteplass, gratis wifi og strømuttak, slik at du kan ankomme Oslo med fulladet telefon.

Hvis du kommer fra en annen flyplass i Norge kan du nesten ikke gå glipp av Flytogets stasjon. Når du kommer ned rulletrappen fra ankomst ser du en lysende tavle som teller ned til neste Flytog. Det er automater hvor du kan kjøpe billett på begge sider av portene til stasjonen – eller du kan dra kortet ditt i leseren ved hver port.

Hvis du kommer fra en flyplass i utlandet tar du til høyre når du kommer gjennom tollen. Du ser snart Flytoget-skiltene, og den store tavlen med klokker som teller ned til neste avgang. Hvis du reiser med vanlig voksenbillett, kan du enkelt trekke bankkortet i kortleseren og velge din destinasjon – og vips så er du klar til å gå på toget.

Du kan også kjøpe billetter på forhånd eller ved å laste ned Flytoget-appen. Du kan også kjøpe billetter med kort eller kontanter i billettautomat før du går gjennom portene. Kjøp gjerne en tur-retur-billett; billettene er gyldige i 90 dager, og du kan selv velge hvilken avgang du skal bruke dem på.

Når du har kommet gjennom portene og ned rulletrappen, er det umulig å gå feil: Flytoget er med sitt sølvgrå fly-lignende utseende lett å kjenne igjen og det har alltid avgang fra spor 3.

Kjøp billetter til Flytoget her

Mennesker som går langs Flytoget på Oslo Lufthavn

Tog fra Gardermoen til Oslo S

Alle Flytogets tog stopper på Oslo sentralstasjon, og de raskeste togene gjør unna turen på bare 19 minutter! En rekke hoteller er i gangavstand til Flytogterminalen, som Clarion Hotel the Hub (tidligere Hotel Royal Christiania), Radisson Blu Plaza Hotel (også kjent som Oslo Plaza), Scandic Byporten og Thon Hotel Opera. Spør gjerne om hjelp fra en av Flytogets ansatte hvis du trenger det.

På Oslo sentralstasjon kan du også bytte til T-bane, buss og trikk hvis du skal videre til andre deler av Oslo. Østgående T-bane tar deg mot Grønland og Tøyen, hvor du for eksempel kan besøke Munchmuseet og Botanisk hage. Tar du T-banen vestover kommer du blant annet til Stortinget og Majorstuen, hvor Frognerparken er et populært reisemål.

Besøk gjerne våre venner i Visit Oslo hvis du trenger inspirasjon til ditt besøk i Oslo.

Oslo S er også et naturlig knutepunkt hvis du skal videre med tog. Her kan du ta tog både både sørover (mot Halden og Gøteborg) og vestover (mot Skien, Stavanger eller Bergen).

 

Tog fra Gardermoen til Nationaltheatret

Nationaltheatres stasjon er plassert midt i Oslo, med gangavstand til Slottet, og områder som Aker Brygge og Tjuvholmen. Vær oppmerksom på at stasjonen har tre utganger. Du kan spørre en av Flytogets ansatte på Gardermoen eller ombord på toget hvis du lurer på hvilken utgang du bør velge.

Velg et Flytog som skal i retning Drammen eller Stabekk hvis du skal til Nationaltheatret.

 

Tog fra Gardermoen til Skøyen

Skøyen stasjon er den tredje stasjonen Flytoget stopper ved i Oslo. Med Flytoget kan du komme deg hit fra Gardermoen på 29 minutter, den raskeste reisemåten hvis du skal i et møte i området. Skøyen er et viktig knutepunkt i Oslo, og en rekke større selskaper har kontorer i området rundt stasjonen.

Velg et Flytog som skal i retning Drammen eller Stabekk hvis du skal til Skøyen.

Visste du at: