Flytogets anbefalinger for en trygg reise

Mennesker som går langs Flytoget på Oslo Lufthavn
07 januar 2021
Nytt år og forhåpentligvis snart bedre tider. Dersom du skal ut og reise, så skal du i hvert fall vite at det er trygt ombord i Flytoget. Vær obs på at vi har noe justerte avgangstider grunnet koronasituasjonen. Her kan du lese mer om våre konkrete tiltak og anbefalinger for din reise.

Lurer du på noe?

Kontakt Flytogets kundeservice på chat eller telefon.
Vi holder åpent mandag til fredag 08 - 18

Før flyreisen må du forberede deg litt mer enn vanlig

Sjekk inn via flyselskapets nettside eller app på forhånd slik at du har alt klart. Noen flyselskaper har også egne og spesifikke reiseråd som du må huske. Vi anbefaler at du holder deg oppdatert på myndighetenes reiseråd, ikke minst hvis du skal reise til utlandet. Det kan være at lokale myndigheter har andre råd og regler.

 

Møt frem til flyavgangen i god tid

Flyselskapene kan ha nye regler for oppmøtetid og boarding. Vår generelle anbefaling er å møte opp i god tid før avreise, og helst litt tidligere enn du pleier. Det er også laget egne smittevernråd for flyreiser, som du kan lese på FHI sine nettsider.

Vær også obs på at deler av Oslo Lufthavn er stengt grunnet lite trafikk. All innsjekking er samlet i ett område, uavhengig av hvilket flyselskap du flyr med. Hvis du ankommer Oslo Lufthavn med Flytoget, er det bare å ta rulletrappene rett frem og opp i avgangshallen, så kommer du rett inn på området.

Hvis du ankommer Oslo fra utlandet, kan du fortsatt reise med oss selv om du må direkte i karantene når du kommer hjem. Følg informasjonen du får på Oslo lufthavn.

 

Går Flytoget som normalt?

Dessverre har vi måttet justerte våre avganger grunnet koronasituasjonen. Sjekk vår reiseplanlegger eller i appen for oppdaterte reisetider. 

 

Kjøp flytogbilletten på forhånd

Det kan være lurt å kjøpe flytogbillett på forhånd i appen. Vi desinfiserer våre billettautomater gjennom dagen, men slik unngår du unødvendig berøring. I Flytogets app finner du også til enhver tid oppdaterte rutetider.

 

Munnbind

I tråd med myndighetenes påbud om bruk av munnbind for reisende med kollektivtrafikk i Oslo og omegn oppfordrer Flytoget alle våre reisende å benytte munnbind om bord, når det ikke er mulig å holde en meters avstand til andre reisende. Påbudet gjelder ikke barn i barneskolealder og yngre. 

 

Desinfisering

Flytogene våre desinfiseres og behandles nøye hver uke, og alle berøringsflater rengjøres flere ganger om dagen. Vi oppfordrer også alle reisende til å benytte seg av desinfiseringsautomaten vår på Oslo Lufthavn før du går om bord.

Har du noen spørsmål er du velkommen til å ta kontakt med oss.

 

Vi ønsker deg et godt 2021!

Ta vare på hverandre.

Varm hilsen fra alle oss i Flytoget.